Even voorstellen

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Welkom op mijn blog,

Ik ben Petra, een veertiger samenwonend met Jan. Ik heb een passie voor reizen, yoga, gezonde voeding, wandelen en fietsen. Een aantal jaren geleden ben ik met yoga en meditatie in aanraking gekomen en dat heeft mijn leven volledig veranderd. Ik kreeg rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf en had uiteindelijk het lef om mijn hart te volgen en voor langere tijd op reis te gaan. Het werd een onvergetelijk avontuur en onderweg heb ik veel over mezelf en de wereld geleerd. Reizen heeft me geleerd te relativeren, om dankbaar te zijn voor kleine dingen en zoveel mogelijk te genieten van elk moment. Ook besef ik nu nóg meer hoe kwetsbaar onze aarde is en hoe belangrijk het is om duurzamer te leven.

Tijdens mijn reis heb ik het plezier in schrijven en fotograferen teruggevonden en dat is de hoofdreden waarom ik mijn persoonlijke blog Mayura lifestyle ben gestart. Je vindt hier informatie en inspiratie over reizen, gezonde voeding, yoga en alles wat me bezighoudt.

Wat betekent Mayura?

Mayura is een woord uit de oude Indiase taal Sanskriet en betekent pauw. De pauw is de nationale vogel van India en wordt beschouwd als heilig. In veel culturen staat de pauw symbool voor schoonheid, vernieuwing, groei, zelfliefde en trots. Ik vind de pauw een prachtige vogel die voor mij symbool staat voor loslaten, verandering en vernieuwing. Dit symbool past bij de nieuwe fase in mijn leven.

Veel lees- en kijkplezier!

Lieve groet,
Petra

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Reizen
Noord-India: mijn favoriete highlights & off the beaten track plekken

Ik hou van India, Rajasthan in het bijzonder. De mensen, de kleuren, de geuren, het verrukkelijke eten, India is magisch. Tegelijkertijd is India intens, overweldigend en vermoeiend, altijd weer. Er is gewoon geen land zoals India en ik krijg er maar geen genoeg van.

The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Voeding
Shakshuka recept

Shakshuka (Shakshouka) is een heerlijk éénpansgerecht van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, ui, kruiden en specerijen.

Reizen
De ongerepte wildernis van Mongolië

Mongolië, alleen de naam al roept beelden op van eindeloze steppes, nomaden in traditionele gers, adelaar jagers, grazend vee, wilde Przewalski paarden en een immense leegte en weidsheid.

Boeddha Gyeongju
Reizen
De historische stad Gyeongju in Zuid-Korea

Gyeongju is een stad in het zuiden van Zuid-Korea en de voormalige hoofdstad van het oude Silla Koninkrijk dat heerste over Korea van de 7e t/m 9e eeuw.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.