Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doen: ga op bezoek bij Lanta Animal Welfare

Picture of Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Stichting Lanta Animal Welfare

Na een vakantie naar het Thaise eiland Koh Lanta kon de Noorse Junie Kovacs de vele gewonde en uitgehongerde zwerfhonden en -katten die ze daar had gezien niet uit haar hoofd krijgen. Ze zei haar baan op, verkocht haar huis en auto en verhuisde naar Koh Lanta om de dieren te helpen. Om geld te genereren kreeg Junie het briljante idee om kookworkshops voor toeristen te organiseren en zo ontstond Time for Lime, de allereerste kookschool van het eiland. Het werd een groot succes en in 2005 kon Junie haar droom verwezenlijken met de oprichting van stichting Lanta Animal Welfare. Het is Junie’s missie om een einde te maken aan het lijden van de honderden dakloze, mishandelde en gewonde honden en katten op Koh Lanta en de omringende eilanden.

Knuffelen met katten in Kitty City

Ik wil dit mooie project graag steunen en ga op bezoek bij Lanta Animal Welfare om met eigen ogen te zien wat voor belangrijk werk hier verricht wordt. Ik word hartelijk ontvangen door een vrijwilliger en naar Kitty City gebracht, een ruimte waar katten kunnen spelen en luieren. Er lopen meerdere katten rond en één van de dieren kruipt direct op mijn schoot om te knuffelen.

Werkwijze van Lanta Animal Welfare

Voordat de rondleiding begint krijg ik meer informatie over de werkwijze van Lanta Animal Welfare. De stichting wordt draaiende gehouden door (internationale) vrijwilligers en is volledig afhankelijk van donaties en van de opbrengst van kookschool Time for Lime. De stichting heeft 3 hoofdtaken; het verlenen van eerste hulp aan en verzorgen van zieke en gewonde dieren en het uitvoeren van massale sterilisatie- en vaccinatieprogramma’s. Sterilisatie is erg belangrijk omdat overpopulatie van zwerfhonden en -katten tot onnodig veel dierenleed leidt. Zodra de zieke en/of gewonde dieren genezen zijn worden ze weer vrijgelaten of, afhankelijk van de situatie, aangeboden ter adoptie. Tot nu toe hebben Junie en haar team al bijna 20.000 (!) dieren behandeld en gesteriliseerd.

Rondleiding

De rondleiding wordt gegeven door één van de vrijwilligers en ik zie onder andere de dierenverblijven, de kliniek, de Intensive Care afdeling, de XRay afdeling, de hondenspeelplaats en de kookschool Time for Lime. Verder worden er foto’s getoond van ernstig gewonde en/of zwaar mishandelde honden en ik luister naar de bijbehorende verhalen. De tranen springen in mijn ogen, hoe kunnen mensen een weerloos en onschuldig dier zoiets vreselijks aandoen? Hierna maak ik kennis met een aantal van deze honden en ik herken ze niet meer terug van de foto’s, het zijn nu allemaal blije gezonde dieren, zo ontzettend mooi om te zien. Na +/- 1 uur eindigt de rondleiding weer bij Kitty City. Ik ben diep onder de indruk van het geweldige werk dat deze stichting verricht en van het enthousiasme, de passie en de liefde die Junie en haar medewerkers uitstralen. ❤️

Steun dit geweldige project 

Wil je dit geweldige project steunen?  Ga op bezoek bij Lanta Animal Welfare, doe een donatie of adopteer een hond of kat. Vrijwilligers zijn ook altijd welkom. Jouw hulp is heel hard nodig! Zie Lanta Animal Welfare voor meer informatie.

Je kunt ook een kookworkshop volgen bij Time for Lime , de volledige opbrengst komt ten goede aan Lanta Animal Welfare.

Overige informatie:

Lanta Animal Welfare
629 Moo.2, Koh Lanta
Krabi, Thailand, 81150
+66 (0)843 044 331

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Er worden dagelijks rondleidingen gegeven. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur.
Reserveren via +66 (0)638 569 260 of per e-mail Social@lantaanimalwelfare.com

Kosten rondleiding:
Volwassenen : 250 bath (+/- € 6,50)
Kinderen: 150 bath  (+/- € 3,85)

Bron: Lanta Animal Welfare

 

Boekentip

In deze prachtig vormgegeven Backpackgids Thailand staat alle informatie die je nodig hebt voor jouw reis door Thailand. Reistips voor vertrek, reisroutes, bezienswaardigheden, de leukste activiteiten, transportschema’s en nog veel meer. Aanrader!

 

Misschien vind je dit artikel ook interessant:

Koh Lanta, mijn favoriete Thaise eiland

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Balinese Legong danseres
Reizen
Legong; een klassieke Balinese dans

De Legong is een van de bekendste en belangrijkste dansen van Bali. Deze dans wordt uitgevoerd door jonge meisjes die in prachtige kostuums expressieve hoofd-, oog-, voet-, hand- en vingerbewegingen maken

Inspiratie en overig
Fietsen maakt gelukkig!

Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. We gebruiken de fiets voor woon-werkverkeer, school, de boodschappen en andere bezigheden en natuurlijk ook ter ontspanning

Voeding
Chatsjapoeri (Georgisch kaasbrood) recept

Chatsjapoeri is hét nationale gerecht van Georgië en bestaat uit warm brood met gesmolten kaas, je kunt het wel een beetje vergelijken met pizza

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.