Mijn 20 favoriete reisfoto’s van India

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Incredible India

India heeft de reiziger ontzettend veel te bieden. Kleurrijke steden, authentieke dorpjes, indrukwekkende forten, paleizen, tempels, afwisselende natuur, tropische stranden, heerlijk eten. India heeft het allemaal! Het zijn echter de Indiase mensen die de meeste indruk op me hebben gemaakt. Ze zijn open, vriendelijk, behulpzaam en enorm gastvrij.

Ik ben inmiddels 7x in India geweest en tijdens deze reizen hebben Jan en ik honderden foto’s gemaakt. In deze blog laat ik je mijn 20 favoriete reisfoto’s van India zien. ❤️

 

Meisje in Jaisalmer, Rajasthan

Dit is mijn lievelingsfoto van India. We kwamen dit meisje tegen in Jaisalmer, een stad middenin de Tharwoestijn vlakbij de grens met Pakistan. Die wilde haren, die levendige blik, prachtig! 

Zo jong en al zo’n wijze indringende blik in haar ogen. Pushkar, Rajasthan.

Jongen in een klein dorpje in Rajasthan.

Varanasi is één van de oudste steden ter wereld en wordt ook wel Benares of Kashi genoemd. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen pelgrims naar Varanasi om zich te wassen in de heilige rivier de Ganges of om er te sterven. Wie hier zijn laatste adem uitblaast en gecremeerd wordt is bevrijd van de eeuwige cyclus van reïncarnatie. Bij zonsopkomst maakten we een boottocht over de Ganges en fotografeerden we deze Saddhu. Saddhu’s zijn heilige mannen die alles hebben opgegeven om hun leven volledig te wijden aan spirituele groei.

Door het leven getekende man in de Tharwoestijn, Rajasthan.

Oudere dame in een klein dorp, Rajasthan

Een leuke ontmoeting met een lieve oude dame in Bundi. Ik vind het prachtig hoe haar kleding afsteekt tegen de blauwe muur. In Bundi zijn veel huizen blauw geschilderd om muggen af te schrikken.

Poort met zicht op de Taj Mahal

In 1631 overleed Mumtaz Mahal, de grote liefde van Keizer Shah Jahan, tijdens de geboorte van hun 14e kind. De keizer beloofde Mumtaz op haar sterfbed om de allermooiste graftombe ter wereld voor haar te bouwen. Het resultaat is de Taj Mahal. Tot op de dag van vandaag straalt dit gebouw schoonheid en liefde uit. Ik vind het nog steeds één van de mooiste bouwwerken die ik ooit heb gezien.

Vrouw op de Pushkar fair, Rajasthan

Dit meisje hoort bij de Kalbeliya tribe, een van oorsprong nomadisch zigeunervolk. Gefotografeerd in de omgeving van Pushkar.

Vrouw in bijgebouw nabij de Taj Mahal

Aan weerszijden van de Taj Mahal staan 2 identieke gebouwen die zijn opgetrokken uit rood zandsteen, een moskee en een gastenverblijf. Dit is de binnenkant van de moskee.

Handen versierd met henna, ook wel mehndi genoemd. In India wordt henna gebruikt bij speciale gelegenheden zoals een bruiloft of een festival.

Kapper in Bundi.

Typisch straatbeeld in India.

Vrouw in de Tharwoestijn, Rajasthan

Jonge vrouw in een dorpje nabij Jodhpur.

herders in Rajasthan

Aan het einde van een warme dag keren herders weer huiswaarts, Rajasthan

Moskee bij de Taj Mahal. 

Eén keer per jaar wordt de Pushkar Camel Fair gehouden, één van de grootste veemarkten van heel India. Kleurrijke mensen uit alle hoeken van Rajasthan trekken naar het kleine stadje Pushkar om hun kamelen (dromedarissen), paarden, geiten en andere dieren te verhandelen. Deze foto is gemaakt op het marktterrein.

Vrouw aan het koken bij een school

Tijdens één van onze reizen door Rajasthan hebben we foto’s teruggegeven aan mensen die we een jaar eerder hadden gefotografeerd. De grootvader van een geportretteerd meisje gaf ons een uitgebreide rondleiding door het betreffende dorp. We bezochten ook een schooltje waar de kinderen uit het dorp dagelijks onderwijs en een gezonde warme maaltijd krijgen. Deze vrouw was aan het koken voor maar liefst 120 kinderen.

Landschap Ladakh

In het uiterste noorden van India, ingeklemd tussen de Himalaya en het Karakoram gebergte, ligt Ladakh; het land van de hoge passen. Ladakh is een onderdeel van de omstreden Indiase deelstaat Jammu en Kashmir en wordt ook wel klein Tibet genoemd vanwege de grote gelijkenis met Tibet. Niet alleen landschappelijk maar ook cultureel en religieus want in Ladakh wordt het Tibetaans boeddhisme aangehangen. Het landschap van Ladakh is adembenemend mooi (letterlijk en figuurlijk).

Klooster in Ladakh

In Ladakh hebben we een 4-daagse trekking gemaakt en onderweg bezochten we het klooster van Tingmosgang. Dit klooster is spectaculair gelegen op een rots en torent hoog boven het dorp uit.

Oude man in Ladakh

Vriendelijke oude man met traditioneel hoofddeksel in Ladakh.

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Voeding
Shakshuka recept

Shakshuka (Shakshouka) is een heerlijk éénpansgerecht van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, ui, kruiden en specerijen.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.