Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom ik vegetarisch eet

Picture of Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Waarom eet je vegetarisch?

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik vegetarisch eet en daarom schrijf ik er nu een blog over. Sinds +/- 10 jaar eet ik geen vlees meer en voor die tijd was ik flexitariër. Ik ben nooit een grote vleeseter geweest en vis vond ik al helemaal niet lekker. Ik had ook al jaren last van darmklachten zoals buikpijn, verstopping of een opgeblazen buik.

Tijdens mijn reizen naar India in 2011 en 2012 maakte ik kennis met de Indiase keuken en genoot ik van smaakvolle vegetarische gerechten. Het viel me op dat ik in India minder last had van mijn buik dan in Nederland. Terug in Nederland at ik weer vlees en vrijwel direct keerden mijn darmklachten terug. Bovendien lag dat stukje vlees wel erg zwaar op mijn maag. Ik besloot helemaal te stoppen met vlees eten en sindsdien voel ik me fitter en energieker dan ooit én zijn mijn darmproblemen verdwenen. Sinds ik vegetarisch eet heb ik ook minder slaap nodig; 5 of 6 uurtjes per nacht is voldoende, dat was voorheen wel anders. 

Ik geloof dat vegetarisch eten minder dierenleed veroorzaakt en beter is voor onze planeet. Verder vind ik vegetarisch eten gewoon héél erg lekker, een win-win situatie dus. Momenteel ben ik erg geïnteresseerd in een Whole Food Plant Based dieet, een voedingspatroon waarbij je voornamelijk plantaardige onbewerkte producten eet. Ik wil hier graag meer over weten en daarom volg ik nu een opleiding plantaardige voeding. 

Petra geniet van een vegetarische Buddha bowl in Thailand

Hoe vervang ik vlees?

Met tofu, tempé en peulvruchten. Ik eet praktisch iedere dag kikkererwten, bonen, humus of linzen. Kant-en-klare vleesvervangers zijn aan mij niet besteed, ik vind ze niet lekker en te veel bewerkt. Verder eet ik dagelijks noten, pitten en zaden. 

Slik ik supplementen?

Ja, ik slik vitamine B12 en vitamine D3 supplementen. 

Nu ben ik benieuwd, eet jij vegetarisch of plantaardig?

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Reizen
Ontdek Pokhara: de leukste stad van Nepal

Pokhara is een van mijn favoriete plekken in Nepal. Dit stadje ligt aan de voet van het indrukwekkende Annapurnagebergte en is de ideale uitvalsbasis voor een wandeltrektocht door de Himalaya

Balinese Legong danseres
Reizen
Legong; een klassieke Balinese dans

De Legong is een van de bekendste en belangrijkste dansen van Bali. Deze dans wordt uitgevoerd door jonge meisjes die in prachtige kostuums expressieve hoofd-, oog-, voet-, hand- en vingerbewegingen maken

Inspiratie en overig
Fietsen maakt gelukkig!

Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. We gebruiken de fiets voor woon-werkverkeer, school, de boodschappen en andere bezigheden en natuurlijk ook ter ontspanning

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.