Waarom ik vegetarisch eet

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Waarom eet je vegetarisch?

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik vegetarisch eet en daarom schrijf ik er nu een blog over. Sinds +/- 10 jaar eet ik geen vlees meer en voor die tijd was ik flexitariër. Ik ben nooit een grote vleeseter geweest en vis vond ik al helemaal niet lekker. Ik had ook al jaren last van darmklachten zoals buikpijn, verstopping of een opgeblazen buik.

Tijdens mijn reizen naar India in 2011 en 2012 maakte ik kennis met de Indiase keuken en genoot ik van smaakvolle vegetarische gerechten. Het viel me op dat ik in India minder last had van mijn buik dan in Nederland. Terug in Nederland at ik weer vlees en vrijwel direct keerden mijn darmklachten terug. Bovendien lag dat stukje vlees wel erg zwaar op mijn maag. Ik besloot helemaal te stoppen met vlees eten en sindsdien voel ik me fitter en energieker dan ooit én zijn mijn darmproblemen verdwenen. Sinds ik vegetarisch eet heb ik ook minder slaap nodig; 5 of 6 uurtjes per nacht is voldoende, dat was voorheen wel anders. 

Ik geloof dat vegetarisch eten minder dierenleed veroorzaakt en beter is voor onze planeet. Verder vind ik vegetarisch eten gewoon héél erg lekker, een win-win situatie dus. Momenteel ben ik erg geïnteresseerd in een Whole Food Plant Based dieet, een voedingspatroon waarbij je voornamelijk plantaardige onbewerkte producten eet. Ik wil hier graag meer over weten en daarom volg ik nu een opleiding plantaardige voeding. 

Petra geniet van een vegetarische Buddha bowl in Thailand

Hoe vervang ik vlees?

Met tofu, tempé en peulvruchten. Ik eet praktisch iedere dag kikkererwten, bonen, humus of linzen. Kant-en-klare vleesvervangers zijn aan mij niet besteed, ik vind ze niet lekker en te veel bewerkt. Verder eet ik dagelijks noten, pitten en zaden. 

Slik ik supplementen?

Ja, ik slik vitamine B12 en vitamine D3 supplementen. 

Nu ben ik benieuwd, eet jij vegetarisch of plantaardig?

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Reizen
Noord-India: mijn favoriete highlights & off the beaten track plekken

Ik hou van India, Rajasthan in het bijzonder. De mensen, de kleuren, de geuren, het verrukkelijke eten, India is magisch. Tegelijkertijd is India intens, overweldigend en vermoeiend, altijd weer. Er is gewoon geen land zoals India en ik krijg er maar geen genoeg van.

The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Reizen
De ongerepte wildernis van Mongolië

Mongolië, alleen de naam al roept beelden op van eindeloze steppes, nomaden in traditionele gers, adelaar jagers, grazend vee, wilde Przewalski paarden en een immense leegte en weidsheid.

Boeddha Gyeongju
Reizen
De historische stad Gyeongju in Zuid-Korea

Gyeongju is een stad in het zuiden van Zuid-Korea en de voormalige hoofdstad van het oude Silla Koninkrijk dat heerste over Korea van de 7e t/m 9e eeuw.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.