3 online yoga platforms en tips voor thuisyoga

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

3 online yoga platforms en tips voor thuisyoga

Naast mijn wekelijkse yogalessen bij een yogaschool beoefen ik ook thuisyoga. Ik vind het heerlijk om mijn matje uit te rollen waar en wanneer ik dat wil en te luisteren naar wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft. Ik heb een eigen serie met oefeningen samengesteld maar volg ook regelmatig een online yogales. Er zijn veel kanalen waar je online yogalessen kunt volgen en dit zijn mijn 3 favorieten.

Yoga with Adriene 

Mijn 1e kennismaking met online yoga was via het You Tube kanaal Yoga with Adriene . Adriene is een leuke grappige vrouw uit de Verenigde Staten die op een fijne toegankelijke manier lesgeeft. Ik heb met veel plezier meegedaan aan haar “30 day yoga challenge”. Ik heb het niet alle dagen volgehouden omdat ik het destijds lastig vond om iedere dag mijn matje uit te rollen maar haar lessen zijn zeker een aanrader. Alle lessen zijn in het Engels.

Online yogaplatform van Melanie en Rolf 

De yoga netflix van Nederland, zo wordt het yogaplatform van Melanie en Rolf ook wel genoemd. Voor een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar kun je hier onbeperkt yoga en meditatie volgen. Er staan een paar honderd lessen online die zijn ingedeeld op yogastijl en zwaarte. De lessen zijn duidelijk en laagdrempelig en geschikt voor ieder niveau. Naast losse yogalessen bieden Melanie en Rolf ook verschillende cursussen aan. Ben je een beginner? In de online cursus Yoga stap voor stap leer je alle basishoudingen en krijg je video’s over de ademhaling, losse yogaseries en een E-book met uitleg van de belangrijkste houdingen.

Online platform Yoga Magazine 

Dit yogaplatform hoort bij het populaire Yoga Magazine. Er staan +/- 400 yogalessen, meditaties en ademoefeningen online voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt verschillende yogastijlen uitproberen en kennis maken met diverse docenten en dat maakt dit yogaplatform leuk en leerzaam.

Als afsluiting nog wat tips voor thuisyoga:

  • Creëer een fijne plek in jouw huis of tuin waar je in alle rust je oefeningen kunt doen.
  • Investeer in goede yogakleding zoals een yogalegging en een yogatop of T-shirt. Zorg dat je kleding niet te strak zit maar ook niet te wijd.
  • Investeer in een goede yogamat en eventueel een meditatie kussen.
  • Eet niet te veel voor je yogabeoefening en eet bij voorkeur vegetarisch.
  • Vergeet je sieraden niet af te doen.
  • Luister naar je lichaam, doe wat goed voelt voor jou op dat moment.
  • Let op je ademhaling tijdens de oefeningen.
  • Vergeet de eindontspanning niet. Zorg ervoor dat je sokken en een warme trui en/of deken in de buurt hebt.
  • Sluit af met een heerlijk kopje Yogi Tea.

 Doe jij ook aan thuisyoga?

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Reizen
Noord-India: mijn favoriete highlights & off the beaten track plekken

Ik hou van India, Rajasthan in het bijzonder. De mensen, de kleuren, de geuren, het verrukkelijke eten, India is magisch. Tegelijkertijd is India intens, overweldigend en vermoeiend, altijd weer. Er is gewoon geen land zoals India en ik krijg er maar geen genoeg van.

The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Voeding
Shakshuka recept

Shakshuka (Shakshouka) is een heerlijk éénpansgerecht van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, ui, kruiden en specerijen.

Reizen
De ongerepte wildernis van Mongolië

Mongolië, alleen de naam al roept beelden op van eindeloze steppes, nomaden in traditionele gers, adelaar jagers, grazend vee, wilde Przewalski paarden en een immense leegte en weidsheid.

Boeddha Gyeongju
Reizen
De historische stad Gyeongju in Zuid-Korea

Gyeongju is een stad in het zuiden van Zuid-Korea en de voormalige hoofdstad van het oude Silla Koninkrijk dat heerste over Korea van de 7e t/m 9e eeuw.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.