Jagalchi, de grootste vismarkt van Zuid-Korea

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

De Jagalchi vismarkt

Busan (ook wel Poesan of Pusan genoemd) is de tweede stad van Zuid-Korea en telt +/- 5 miljoen inwoners. Busan ligt aan de Japanse zee en beschikt over de grootste haven van het land, het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hier dagelijks een grote vismarkt wordt gehouden. De Jagalchi vismarkt is zelfs de grootste vismarkt van het land en na het ontbijt besluit ik hier een kijkje te nemen.

De markt vindt plaats in de haven van de stad en als ik er aankom is het al een drukte van belang. Gelukkig heb ik al gegeten want de sterke vislucht die hier hangt is best heftig om 09.00 uur ‘s morgens. Het is echter fascinerend om het marktleven te aanschouwen en lange tijd struin ik hier rond. Er wordt werkelijk van alles verkocht; inktvissen, barracuda’s, platvissen, paling, krabben, garnalen, sardientjes, zeekomkommers, kokkels, oesters, slakken, sint-jakobsschelpen en zeewieren in allerlei vormen en maten.

 

Op veel plekken staan watertanks waar je een levende vis kunt uitzoeken die vervolgens voor je klaargemaakt wordt. De droom van iedere visliefhebber maar ik ben dat niet en de vriendelijke verkoopsters kunnen dan ook niks aan me slijten. Ik ben zelfs niet te verleiden met een kopje thee en een stukje rauwe vis a-la sashimi, nee echt niet. Sterker nog, als vegetariër zijnde kijk ik regelmatig met afschuw toe hoe er een kop van een levende vis wordt afgehakt en hoe de vissen gefileerd worden, deze vismarkt is zeker geen plek voor dierenvrienden.

Na mijn bezoek aan de markt maak ik nog een wandeling door het havengebied waar ik de vissersboten bekijk en geniet van het uitzicht op zee en de indrukwekkende skyline van Busan. Het waait hard vandaag en de lucht is donker en dreigend en niet veel later begint het te regenen. Tijd om een cafeetje in te vluchten voor een heerlijke cappuccino en een eiertaartje.

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Voeding
Shakshuka recept

Shakshuka (Shakshouka) is een heerlijk éénpansgerecht van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, ui, kruiden en specerijen.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.