Gamcheon Cultural Village, de leukste bezienswaardigheid van Busan

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Wat is Gamcheon Cultural Village ?

Busan (ook wel Poesan of Pusan genoemd) is de tweede stad van Zuid-Korea en telt +/- 5 miljoen inwoners. Busan ligt aan de Japanse zee en is dan ook een echte havenstad. Ik vind Busan niet zo gezellig als Seoul maar er is evengoed ontzettend veel te zien en te doen.

Één van de bekendste bezienswaardigheden van Busan is Gamcheon Cultural Village. Deze wijk werd oorspronkelijk gebouwd om vluchtelingen uit Noord-Korea een onderkomen te bieden en was jarenlang een van de armste wijken van de stad. In 2009 hebben kunstenaars en studenten de wijk nieuw leven ingeblazen als onderdeel van het Village Art Project. Ze maakten prachtige muurschilderingen en kunstwerken en schilderden de huizen in felle kleuren. Het resultaat is verbluffend.

Urenlang dwaal ik rond door een wirwar van kleurrijke straatjes en ik kan niet stoppen met fotograferen, wat een leuke wijk is dit zeg, met stip mijn favoriete plek in Busan!

Tips om rond te dwalen in Gamcheon

  • Koop een plattegrond bij het informatiecentrum bij de ingang van de wijk en volg de wandelroute die is uitgezet. Reken +/-  4 uur voor de gehele wandeling als je alles op je gemak wilt bekijken.
  • Draag goede wandelschoenen, er zijn veel trappen en sommige straatjes zijn nogal steil en/of glibberig als het geregend heeft.
  • Geniet van een cappuccino in een heus selfie café en vergeet geen selfie te maken.

Hoe kom je bij Gamcheon Cultural Village ?

Het dichtstbijzijnde metrostation is Toseong Station, metrolijn 1.
Bus 2 rijdt ook naar Gamcheon Culture Village.

Het is uiteraard ook mogelijk om van te voren een Gamcheon Cultural village tour met privé gids te boeken.

Hotel in Busan

Ben je nog op zoek naar een goed hotel in Busan, dan kan ik Ibis Ambassador hotel zeker aanraden. Dit hotel ligt middenin het centrum van Busan vlakbij het metrostation. De kamers zijn ruim en schoon, het hotel heeft een eigen restaurant.

 


Misschien vind je dit artikel ook interessant:

10 tips voor een bezoek aan Seoul

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Voeding
Shakshuka recept

Shakshuka (Shakshouka) is een heerlijk éénpansgerecht van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, ui, kruiden en specerijen.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.