Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Myanmar (Birma): een fotoverslag

Foto van Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Over Myanmar

Een paar jaar geleden bezochten we Myanmar, het voormalige Birma. We waren diep onder de indruk van dit prachtige land: de oude tempelsteden, de gouden pagodes, de drijvende dorpen, de ongerepte natuur, maar vooral de ontzettend lieve en gastvrije bevolking. Anno 2023 is het praktisch onmogelijk om Myanmar te bezoeken. Het land gaat gebukt onder een streng militair regime en de veiligheidssituatie is slecht. Ik denk nog vaak terug aan de lieve mensen die we ontmoet hebben en vraag me af hoe het met hen gaat. Daarom deel ik vandaag een fotoverslag als eerbetoon aan de vriendelijke bevolking van Myanmar. ❤️

Fotoserie: Puur Myanmar

 

 

 

 

 

Boekentip

Burma to Myanmar

Boekbeschrijving van Bol.com:
Dit prachtige boek onderzoekt de geschiedenis en cultuur van Birma/Myanmar en zet lezers aan om reeds bestaande opvattingen over dit complexe land te heroverwegen. Internationaal bekend om zijn twee namen, langdurige burgeroorlogen en alomtegenwoordige armoede, is het een land met rijke natuurlijke hulpbronnen – van teak en goud tot jade en olie. De geografische ligging heeft het land in staat gesteld deel te nemen aan mondiale en regionale handelsnetwerken die zich uitstrekken van India en China tot Afrika, het Midden-Oosten en Europa. Door zich te concentreren op de interculturele interacties van het land en hun impact op kunst en cultuur, begint Birma tot Myanmar met het onderzoeken van de vroege verbindingen met India voordat wordt gekeken naar de verschillende regionale koninkrijken die tussen de 11e en 18e eeuw ontstonden.

Tijdens de periode van de Britse koloniale overheersing (1826–1948) vonden er substantiële transformaties plaats terwijl mensen zich probeerden aan te passen aan nieuwe culturele landschappen. Veel veranderingen vormen de basis voor de conflicten van de 20e en 21e eeuw. Na de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog en een korte democratische periode van 1948 tot 1962 kwam het leger tussenbeide, waardoor het land isoleerde en de situatie van vandaag ontstond. Het boek biedt een meeslepende geschiedenis van Birma/Myanmar aan de hand van een enorme verscheidenheid aan kunst en materiële cultuur, vanaf de 500e eeuw na Christus tot nu. Objecten variëren van keramische tabletten tot koninklijke kostuums, prachtig textiel en indrukwekkende kaarten, maar ook moderne valuta en digitale prints.

 

Myanmar, Kingdom of Gold

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Iran: een fotoverslag

Mijn 20 favoriete reisfoto’s van India

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Inspiratie en overig
Waarom ik mijn verjaardag anders vier

Vandaag ben ik jarig, maar ik vier het niet op de gebruikelijke manier. Geen huis vol visite, geen cadeautjes en geen grote verjaardagstaart.

Namib Naukluft National Park
Reizen
Ontdek de Namib: de oudste woestijn ter wereld

Vroeger dacht ik altijd dat een woestijn alleen maar bestond uit zand en ontzettend saai zou zijn, maar tegenwoordig weet ik beter. Een woestijn is namelijk allesbehalve saai.

Reizen
Ontdek Pokhara: de leukste stad van Nepal

Pokhara is mijn favoriete plek in Nepal. Dit stadje ligt aan de voet van het indrukwekkende Annapurnagebergte en is de ideale uitvalsbasis voor een wandeltrektocht door de Himalaya.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.