Zoek
Sluit dit zoekvak.

Iran: een fotoverslag

Picture of Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Situatie Iran

Anno 2023 is niet de juiste tijd om naar Iran te reizen en je moet het nu ook niet willen. Voor heel Iran geldt een negatief reisadvies, de veiligheidssituatie is slecht. Zou je het wél willen, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk geen visum. Het is een rare beangstigende wereld momenteel. Toch neem ik je in deze fotoblog mee op reis naar Iran, laat ik je meer zien van dit prachtige en intrigerende land.

Waarom?

  • Omdat mijn reis naar Iran één van de allermooiste reizen is die ik ooit heb gemaakt.
  • Omdat de mensen in Iran ontzettend vriendelijk en gastvrij zijn, bijna nergens anders ter wereld heb ik me zo welkom gevoeld als hier.
  • Omdat ik hoop dat de situatie in Iran en het Midden-Oosten snel verbetert.
  • Omdat de inwoners van Iran het verdienen. ❤️

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens onze individuele rondreis door Iran in 2016.

 

 

 

Boekentip Iran

Iran, een cultuurgeschiedenis

Dit boek vertelt de glorieuze geschiedenis van Iran, een van de oudste beschavingen van de wereld. De auteur begint bij het Achaemenidische Rijk van Cyrus de Grote (zesde eeuw v.Chr.), en eindigt met de Islamitische Republiek. Hij laat op fraaie wijze de eigenheid van de Iraanse identiteit zien, waarbij nadruk ligt op de culturele, godsdienstige en intellectuele aspecten, en de mensen die er vorm aan gaven en geven. In de tijd dat opeenvolgende dynastieën in oorlog waren met Byzantium schreef Ferdowsi zijn magistrale Boek der koningen, en terwijl de islam geleidelijk bezit nam van Perzië maakten dichters als Sadi, Hafez en talrijke anderen voor eeuwig naam. Modern Iran is weliswaar een islamitisch land, maar nog geen twee procent woont het vrijdaggebed bij, en hoewel vrouwen aan strenge kledingvoorschriften zijn gehouden maken zij zestig procent uit van de jongeren die de universiteiten bevolken.
Boekomschrijving: Bol.com

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Mijn 20 favoriete reisfoto’s van India

Salar de Uyuni – 4-daagse tour over de hoogvlakte van Bolivia

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

6 reacties

  1. Prachtige foto’s! Ik ben er ook geweest en ik vond het ook een heel bijzonder land met hele vriendelijke mensen. Ik hoop dat de situatie daar snel verbetert 🙏

  2. Een hele mooie serie! Als het weer kan zou ik het land graag een keer bezoeken. Het lijkt me zo interessant om meer te zien van de cultuur en hoe de mensen daar wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Reizen
Ontdek Pokhara: de leukste stad van Nepal

Pokhara is een van mijn favoriete plekken in Nepal. Dit stadje ligt aan de voet van het indrukwekkende Annapurnagebergte en is de ideale uitvalsbasis voor een wandeltrektocht door de Himalaya

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.