Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Smoothie met banaan en pindakaas

Foto van Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Wat is een Peanut Butter Prana smoothie

Tijdens mijn verblijf op het Thaise eiland Koh Lanta raakte ik verslaafd aan de Peanut Butter Prana die ze bij Oasis Yoga Bungalows verkochten. Iedere middag genoot ik op het strand van deze verrukkelijke smoothie van banaan, pindakaas en melk. Met dit warme weer verlang ik terug naar die tijd, en ik heb geprobeerd deze smoothie na te maken. Het recept dat ik in deze blog deel, komt aardig in de buurt. Je kunt de smoothie als ontbijt, tussendoortje of energieboost na het sporten nemen. Geniet ervan!

Welke melk gebruiken voor een smoothie

Ik maak mijn smoothies meestal met sojamelk, omdat sojamelk net zoveel eiwitten bevat als gewone melk (koemelk). Je kunt ook amandelmelk, havermelk of kokosmelk gebruiken en eventueel een schepje whey-poeder of vegan eiwitpoeder toevoegen voor extra eiwitten.

Wat is whey-poeder

Whey-poeder (ook wel wei-eiwitpoeder genoemd) wordt gewonnen uit wei, een vloeibaar bijproduct dat ontstaat bij het maken van kaas. Het bevat een hoog gehalte aan eiwitten en is erg populair als voedingssupplement bij sporters. Whey-poeder helpt bij het herstellen en opbouwen van spieren.

Vegan eiwitpoeder

In plaats van whey-poeder kun je ook plantaardig eiwitpoeder gebruiken. Dit poeder wordt gewonnen uit verschillende plantaardige bronnen zoals erwten, rijst, hennep en soja. Het is een uitstekende keuze voor veganisten en mensen met een lactose-intolerantie.

Peanut Butter Prana smoothie
Peanut Butter Prana smoothie

Recept Peanut Butter Prana

Recept voor een zomerse Peanut Butter Prana smoothie voor één groot glas – voor één persoon.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eetlepels 100% pindakaas ongezoet 
  • 100 ml kokoswater
  • 200 ml melk naar keuze (gewone melk of plantaardige melk zoals sojamelk, amandelmelk of kokosmelk)
  • 1 handje ijsblokjes
  • Optioneel: 1 schepje whey-poeder of plantaardig eiwitpoeder voor extra eiwitten, (+/- 20-25 gram).

Bereiding

  • Pel de banaan en snijd deze in stukjes.
  • Doe de stukjes banaan samen met de pindakaas, kokoswater, melk en eventueel een schepje eiwitpoeder in een blender.
  • Voeg een handje ijsblokjes toe.
  • Blend alles op hoge snelheid tot het mengsel glad en romig is.
  • Proef en voeg naar smaak eventueel extra pindakaas en/of meer melk toe om de smoothie te verdunnen. 
  • Giet de smoothie in een groot glas en serveer direct.
  • Je kunt de smoothie eventueel garneren met een snufje kaneel, cacaopoeder of wat gehakte pinda’s.

Geniet ervan! ☀️

Klong Dao Beach smoothie plek
Klong Dao Beach op mijn favoriete Thaise eiland Koh Lanta

Vegan telefoonhoesjes

Ben je op zoek naar een origineel hoesje voor je iPhone of Samsung? Neem dan eens een kijkje in mijn nieuwe Etsy-shop! Hier vind je tientallen zelfontworpen telefoonhoesjes met bloemen, vlinders, inspirerende quotes, yoga-afbeeldingen, krachtige vegan boodschappen en nog veel meer.

Boekentips

Het Pindakaas boek

Pindakaas op het voetstuk dat het verdient!
Ben je, net als ik, verslaafd aan pindakaas? Dan kan ik je het Pindakaas boek  van harte aanraden. In dit boek leer je meer over pinda’s en pindaplanten en ontdek je maar liefst 40 heerlijke pindakaasrecepten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van bananenbrood met pindakaasfondue of summer rolls met pindasaus? Klinkt bijzonder, nietwaar?

 

Summerfood receptenboek

In dit zomerse receptenboek staan 50 heerlijke suikervrije recepten voor zomerse salades, barbecue gerechten, drankjes, ijs en desserts, snacks, sauzen & dips. Zo kun je deze zomer heerlijk genieten zonder je zorgen te maken over extra kilo’s!

21 dagen Groene Smoothie Challenge

Doe je ook mee met deze Groene Smoothie Challenge om 21 dagen lang elke dag een groene smoothie te drinken?! Bij deelname ontvang je een e-book met uitgebreide informatie over smoothies, inclusief 21 recepten voor groene smoothies en 15 bonusrecepten.

 

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Koh Lanta, mijn favoriete Thaise eiland

Vegan Buddha bowl met quinoa, tofu en groenten

Alles over suiker

 

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Caldera de Taburiente
Reizen
Wandelparadijs La Palma

Regelmatig pakken Jan en ik onze rugzak om ergens in Europa de natuur in te trekken en nieuwe wandelpaden te ontdekken.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.