Wat is Yoga Nidra en hoe doe je het?

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Wat is yoga Nidra?

Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd en is een eeuwenoude techniek om tot diepe ontspanning te komen. Je voert geen fysieke yogahoudingen uit maar je ligt op je rug terwijl je naar een staat tussen waken en slapen wordt gebracht. Men zegt dat 1 uur yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur slaap.

Wat zijn de voordelen?

  • Het versterkt het immuunsysteem.
  • Het zorgt voor een betere nachtrust.
  • Het helpt om stress en spanning los te laten.
  • Het vermindert angst.
  • Het verbetert je concentratie.

Hoe doe je yoga Nidra?

Je ligt in een comfortabele houding op je rug met eventueel een kussentje onder je hoofd en een deken over je heen. Tijdens de sessie volg je de stem van een instructeur die je door een aantal geleide meditaties en visualisaties leidt. Aan het begin van de sessie bepaal je jouw sankalpa, jouw intentie. Zie het als een zaadje dat je in je onderbewuste plant voor datgene wat je graag wilt bereiken. Een sankalpa kan van alles zijn als het maar iets positiefs is. Voorbeelden van een sankalpa zijn “ik volg mijn intuïtie “ of “ik ga gezonder leven”. Probeer tijdens de sessie niet in slaap te vallen. Aan het einde van de sessie herhaal je nogmaals jouw sankalpa en kom je rustig terug in het hier en nu.

Wat is mijn ervaring?

Ik kwam per toeval met yoga Nidra in aanraking en was gelijk verkocht, ik voelde me na de sessie als herboren en sliep die nacht als een roos. Ik wilde dit vaker doen en volgde daarom deze online cursus Yoga Nidra . Ik vond het erg fijn om thuis yoga Nidra te doen en meer te leren over de achtergrond en werkwijze van yoga Nidra. De sessies zijn erg prettig, de yogadocent Rolf heeft een rustige aangename stem. Ik deed deze cursus in een drukke hectische periode en kwam via de sessies weer helemaal tot rust. Aanrader!

 

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Reizen
Noord-India: mijn favoriete highlights & off the beaten track plekken

Ik hou van India, Rajasthan in het bijzonder. De mensen, de kleuren, de geuren, het verrukkelijke eten, India is magisch. Tegelijkertijd is India intens, overweldigend en vermoeiend, altijd weer. Er is gewoon geen land zoals India en ik krijg er maar geen genoeg van.

The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Voeding
Shakshuka recept

Shakshuka (Shakshouka) is een heerlijk éénpansgerecht van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, ui, kruiden en specerijen.

Reizen
De ongerepte wildernis van Mongolië

Mongolië, alleen de naam al roept beelden op van eindeloze steppes, nomaden in traditionele gers, adelaar jagers, grazend vee, wilde Przewalski paarden en een immense leegte en weidsheid.

Boeddha Gyeongju
Reizen
De historische stad Gyeongju in Zuid-Korea

Gyeongju is een stad in het zuiden van Zuid-Korea en de voormalige hoofdstad van het oude Silla Koninkrijk dat heerste over Korea van de 7e t/m 9e eeuw.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.