20 reisfeitjes over mij

Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Ik ben een persoonlijke blog begonnen en daarom zal ik ook regelmatig wat persoonlijke feitjes over mezelf delen. Aangezien reizen mijn grootste passie is begin ik met 20 reisfeitjes. Wil je me beter leren kennen? Lees dan snel verder.

Aantal bezochte landen:
42.

Eerste verre reis:
In 2004 maakte ik mijn eerste backpackreis naar Peru en sindsdien ben ik besmet met het reisvirus. Ik probeer 2x per jaar een mooie reis te maken.

Mijn reismaatje:
Mijn man Jan, alle reizen hebben we samen gemaakt.

Favoriete land:
India; de mensen, de kleuren, de geuren, het eten, ik hou van India! 

Favoriete land in Europa:
IJsland, nergens anders heb ik de schoonheid en kracht van de natuur zó intens ervaren als hier. Spectaculaire watervallen, bergen, fjorden, gletsjers, spuitende geisers, kokende modderpotten, een ruig en leeg binnenland, IJsland heeft het allemaal. Ik ga graag nog eens terug.

Favoriete eiland:
Ik hou van hiken en daarom zijn Corsica en La Palma mijn favoriete eilanden, je kunt hier eindeloos wandelen.

Favoriete stad:
Seoul en Istanbul.

Mijn bucketlist:
Hoe meer ik reis hoe langer mijn bucketlist wordt. Hoog op mijn lijstje staan Oezbekistan, Kirgizië, Tadzjikistan en de Pamir Highway, Nieuw Zeeland, Japan, Sri Lanka, Bhutan, Pakistan, Oman, Colombia en Nicaragua.

Zwaarste reis ooit:
Mijn reis naar Tibet (2007) is nog steeds één van de mooiste én zwaarste reizen die ik ooit heb gemaakt. Mooi vanwege de adembenemende landschappen, de Tibetaanse cultuur en de ongelofelijk lieve gastvrije Tibetaanse bevolking. Zwaar vanwege de hoogte, de primitieve omstandigheden en de schrijnende situatie in Tibet. De Tibetaanse bevolking wordt onderdrukt door China en dat was duidelijk zichtbaar en voelbaar.

 

Mooiste landschappen:
Bolivia. Ik heb een tour gemaakt naar de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. 4 dagen lang reden we in een 4WD over de Boliviaanse hoogvlakte en dat was letterlijk en figuurlijk een adembenemende tocht. Vulkanen, bergen, gekleurde meren met flamingo’s, metershoge cactussen, bizarre rotsformaties en de hagelwitte zoutvlakte van Uyuni, buitenaards mooi.

Vriendelijkste mensen:
Iran, Turkije en Tibet.

Lekkerste eten:
India, je mag me wakker maken voor een Indiase curry, ik ben werkelijk verzot op Indiaas eten.

Minst lekkere eten:
Mongolië, als vegetariër had ik het hier zwaar.

Mooiste reis:
Eind 2022/begin 2023 hebben Jan en ik 8 maanden door Azië gereisd. We bezochten Indonesië, India, Nepal, Cambodja, Thailand en Zuid-Korea. Ultieme vrijheid, een onvergetelijke ervaring.

Meest bijzondere bestemming:
Paaseiland en Iran.

Mooiste roadtrip:
Namibië.

Minst leuke reiservaring:
Ik heb ooit mijn vakantie moeten afbreken i.v.m. onverwacht overlijden van een naast familielid. Heftig.

Waar word ik verdrietig van op reis:
Extreme armoede, onrecht en dierenleed.

Favoriete bezigheid op reis:
Contact maken met de lokale bevolking, eten, fietsen en fotograferen.

Meest verrassende bestemming:
Zuid-Korea en Georgië.

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
The Johnson Canyon movie set in Kanab
Reizen
3 intrigerende spookstadjes

Over de hele wereld vind je honderden spookstadjes (ghosttowns). Soms zijn de inwoners hals over kop vertrokken vanwege een oorlog of een natuurramp

Voeding
Shakshuka recept

Shakshuka (Shakshouka) is een heerlijk éénpansgerecht van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, ui, kruiden en specerijen.

Sjeik Zayed moskee
Reizen
De Sjeik Zayed moskee, de mooiste moskee ter wereld

Tijdens onze reis naar India hadden we een stop-over in Dubai. Uiteraard bezochten we de highlights van Dubai maar we maakten ook een uitstapje naar Abu Dhabi om één van de mooiste moskeeën ter wereld te bezoeken; de Sjeik Zayed moskee.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.