Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hiken in Seoraksan National Park

Foto van Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Seoraksan National Park

Vanuit Seoul reizen we met de express bus naar de havenstad Sokcho. Deze stad ligt in het uiterste Noorden van Zuid-Korea en telt +/- 80.000 inwoners. Van 1945 tot 1953 hoorde Sokcho bij Noord-Korea en nog steeds wonen hier veel Noord-Koreaanse vluchtelingen. De meeste mensen bezoeken Sokcho voor één reden namelijk Seoraksan National Park en dat is ook precies de reden waarom wij hier zijn. Seoraksan staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en bestaat uit bossen, watervallen en grillige rotsformaties.

Kabelbaan naar Gwongeumseong

De volgende ochtend nemen we een taxi naar de ingang van het park waar het al een drukte van belang is. Het is zaterdag vandaag en veel Koreanen trekken eropuit om te genieten van de natuur. We gaan met de kabelbaan naar het uitkijkpunt Gwongeumseong en bewonderen het fraaie uitzicht over de bergachtige omgeving.

De Ulsanbawi Rock Hike

Hierna besluiten we een hike te maken. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet en wij kiezen voor de Ulsanbawi Rock Hike, de mooiste en tegelijkertijd ook de zwaarste hike. Het begin van de wandeling gaat over vlak terrein en onderweg bewonderen we een 20-meter hoge Boeddha, meerdere stupa’s en de Sinheungsa tempel. Na +/- 2 kilometer gaat het vlakke pad over in een slingerend rotspad en klimmen we door een bos omhoog. Het is 16 graden vandaag en de zon schijnt uitbundig aan een strakblauwe hemel. We genieten volop, wat is het fijn om weer in de natuur te zijn.

 

 

We pauzeren bij een tempel die is uitgehouwen uit de rotsen (fotograferen verboden) en bekijken de Boeddhabeelden en de granieten rotsen die zijn ingekerfd met Boeddhistische teksten. Hierna wordt de wandeling een stuk zwaarder; het rotspad gaat steeds steiler omhoog en verandert later in een stalen trap die naar de top van de Ulsanabawi Rock leidt. Onderweg worden we regelmatig ingehaald door superfitte senioren die bijna huppelend naar boven gaan. Ze dragen dure outdoorkleding, stoere bergschoenen, grote rugzakken en gebruiken allemaal trekkingstokken.

888 traptreden

Boven aangekomen worden we getrakteerd op een adembenemend (letterlijk en figuurlijk) mooi uitzicht over de bergachtige omgeving en de stad Sokcho. Volgens onze routebeschrijving zijn we maar liefst 700 meter gestegen en hebben we 888 treden bedwongen, vandaar dat deze beklimming zo pittig was! We zoeken een mooi plekje op en eten een mueslireep om energie op te doen voor de afdaling. En deze afdaling blijkt lastiger te zijn dan de beklimming. 1,5 uur later staan we met spaghettibeentjes bij de ingang van het park, moe maar voldaan. Terug in Sokcho trakteren we onszelf op een etentje bij de Italiaan met een (te duur) glas rode wijn erbij, dat hebben we wel verdiend vandaag.

Hike naar Biryongpokpo waterval en Towangseong Observatory

De volgende dag gaan we nogmaals naar Seoraksan National Park en maken we een hike naar de Biryongpokpo waterval en Towangseong Observatory. Deze wandeling is korter en minder zwaar dan de hike naar Ulsanabawi Rock maar ook zeer de moeite waard. Wat een mooi stukje Zuid-Korea is dit!

 

De express bus van Seoul naar Sokcho

De KoBus express bus brengt je in +/- 3,5 uur van Seoul naar Sokcho en vertrekt ieder half uur vanaf Dongseoul bus terminal. Je kunt een kaartje kopen bij de busterminal of vooraf via Kobus Korea . De bus stopt bij de express bus terminal in Sokcho. Reis je in het weekend of in het hoogseizoen, dan kan het verstandig zijn om je buskaartje vooraf te reserveren. Koreanen zijn namelijk erg reislustig in eigen land en Seoraksan National Park is een geliefde bestemming.

Ga je liever met een georganiseerde tour vanuit Seoul naar Seoraksan National Park? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.

Vervoer van Sokcho naar Seoraksan National Park

Sokcho is de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Seoraksan National Park. Het park ligt +/- 10 kilometer vanaf de stad. Je kunt een taxi nemen of de openbare bus die je afzet bij de ingang van het park. Bus 7 rijdt ieder half uur vanaf het centrum van Sokcho naar Seoraksan en doet hier ongeveer een half uur over.

Toegangsprijs Seoraksan National Park: KWR 4500 per persoon, dat is ongeveer € 3,15.

Overige tips voor een bezoek

  • Probeer de weekenden te vermijden, dan is het hier zeer druk.
  • Het park is het gehele jaar door geopend maar de beste reistijd is het voorjaar of najaar. In het voorjaar staan de bloesems in bloei en in het najaar heb je prachtige herfstkleuren. Wij waren hier eind maart/ begin april 2023.
  • Zorg dat je vroeg in de ochtend in het park bent om drukte te vermijden.
  • Er zijn voldoende restaurants en cafe’s aanwezig om wat te eten.
  • Trek goede wandelschoenen aan.
  • Neem voldoende drinkwater mee als je gaat hiken.

Hoteltips

Het Kensington Hotel ligt vlakbij de hoofdingang van het Seoraksan Nationaal Park. Ideaal dus als je geen zin of tijd hebt om vanuit Sokcho naar Seoraksan National Park te reizen. De kamers zijn ruim en comfortabel en hebben uitzicht op het park. Vanwege de afgelegen ligging zijn er geen restaurants in de buurt maar het hotel heeft een eigen restaurant.

Copyright foto: Kensington Hotel

Wil je liever in Sockho verblijven dan is Sokcho Marina Bay een aanrader.

Boekentips

 

Gerelateerde artikelen:

10 tips voor een bezoek aan Seoul

Gamcheon Cultural Village, de leukste bezienswaardigheid van Busan

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Voeding
Vegan Buddha bowl met quinoa, tofu en groenten

In de zomer eet ik graag een Buddha bowl als lunch of diner. Een Buddha bowl is een kleurrijke kom gevuld met groenten, fruit, granen en een vegetarische eiwitbron.

Inspiratie en overig
Waarom ik mijn verjaardag anders vier

Vandaag ben ik jarig, maar ik vier het niet op de gebruikelijke manier. Geen huis vol visite, geen cadeautjes en geen grote verjaardagstaart.

Namib Naukluft National Park
Reizen
Ontdek de Namib: de oudste woestijn ter wereld

Vroeger dacht ik altijd dat een woestijn alleen maar bestond uit zand en ontzettend saai zou zijn, maar tegenwoordig weet ik beter. Een woestijn is namelijk allesbehalve saai.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.