Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Paragliding in Nepal: magic happens outside your comfort zone

Foto van Petra
Petra
Auteur van dit artikel
Inhoud

Paragliding, een droom komt uit

Nieuwe dingen doen, angsten overwinnen, buiten mijn comfortzone treden; dat wil ik vaker doen en dat heb ik gedaan en stiekem ben ik best een beetje trots op mezelf.

Paragliding staat al heel lang op mijn bucketlist maar nooit eerder heb ik hier het lef voor gehad. In Pokhara (Nepal) heb ik echter in een opwelling een paragliding tour geboekt, Pokhara is namelijk één van de beste plekken ter wereld om te paragliden vanwege de goede thermiek die hier heerst. Na een ietwat onrustige nacht word ik de volgende ochtend opgehaald bij mijn hotel. Ik vul het vereiste papierwerk in en hierna rijden we naar de top van de 1600m hoge berg Sarangkot. De chauffeur van onze landrover scheurt omhoog alsof hij een formule 1 coureur is en ik vraag me af of we levend onze take-off plek zullen bereiken, alsof ik nog niet genoeg spanning in mijn lijf heb. Gelukkig komen we heelhuids boven en met trillende beentjes stap ik uit.

Magic happens outside your comfortzone

Zweven als een vogel

Ik maak kennis met mijn piloot die de laatste instructies geeft en me een rugzak omhangt. Dan is het zover. “Walk” “walk” “walk” “wait” “run” “run” roept mijn piloot en daar gaan we. Onze parachute vult zich met lucht en mijn rugzak wordt een zitje. Zodra we opgestegen zijn verdwijnt mijn spanning en begint het grote genieten. Wat is dit gaaf zeg en wat een adembenemend mooi uitzicht. Onder me zie ik de stad Pokhara en het Phewa meer, naast me de besneeuwde toppen van de Himalaya die net zichtbaar zijn boven de wolken. Het is doodstil, het enige wat ik hoor is het ruisen van de wind. Lange tijd vliegen er gieren om ons heen die net als wij zweven op de thermiek. Ze hebben een spanwijdte van maar liefst 3 meter en ik kan ze goed bekijken, wat een indrukwekkende vogels.

Acrobatische stunts

Are you enjoying it? vraagt mijn piloot. Yes, very much! “Are you ready for some acrobatic stunts? Euhm…well, I think so. We maken een paar scherpe bochten, gaan steil naar beneden en snel weer omhoog. Mijn maag keert zich om en ik schreeuw de longen uit mijn lijf terwijl de adrenaline door me heen stroomt, dit voelt als een kermisattractie, maal tien. WOW WOW WOW.

Na deze stunts zet mijn piloot de daling in en landen we veilig bij de oevers van het Phewa meer. De rest van de dag voel ik me blij, trots, euforisch, dit is wel één van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb gedaan.

Heb jij weleens een paragliding vlucht gemaakt en wat is jouw ervaring?

 

Hoe lang duurt een paragliding vlucht?

Mijn vlucht duurde +/- 35 minuten. Na afloop kreeg ik foto’s en filmpjes van de vlucht mee naar huis. Wil jij dit ook? Boek dan hier jouw paragliding avontuur!

Tips voor een zorgeloos paragliding avontuur

  • Zorg dat je wat gegeten hebt om misselijkheid te voorkomen.
  • Trek comfortabele en warme kleding aan.
  • Paragliding is afhankelijk van de weersomstandigheden en het kan voorkomen dat je vlucht verschoven of geannuleerd wordt, houd hier rekening mee.
  • Paragliding lijkt enger dan het in werkelijkheid is. Aarzel niet maar boek je vlucht, het is een onvergetelijke ervaring.
  • In Nepal is paragliding het hele jaar door mogelijk maar de beste maanden zijn oktober t/m maart.

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Verliefd op de Terai, de tropische laagvlakte van Nepal

Mischien vindt je deze artikelen ook leuk:
Deel op facebook
Deel op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe artikelen
Namib Naukluft National Park
Reizen
Ontdek de Namib: de oudste woestijn ter wereld

Vroeger dacht ik altijd dat een woestijn alleen maar bestond uit zand en ontzettend saai zou zijn, maar tegenwoordig weet ik beter. Een woestijn is namelijk allesbehalve saai.

Reizen
Ontdek Pokhara: de leukste stad van Nepal

Pokhara is mijn favoriete plek in Nepal. Dit stadje ligt aan de voet van het indrukwekkende Annapurnagebergte en is de ideale uitvalsbasis voor een wandeltrektocht door de Himalaya.

Geen artikelen meer

Cookies !

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die een goede werking van deze website garanderen. verdere informatie hierover kunt u vinden op de privacy pagina.