Badrijani Nigvzit
Je denkt misschien niet direct aan Georgië als vakantiebestemming maar dit land is verrassend leuk. De bruisende hoofdstad Tbilisi, traditionele dorpjes, eeuwenoude kloosters, indrukwekkende berglandschappen, de wijnregio Kakheti, de Zwarte Zee en trotse vriendelijke inwoners, Georgië heeft het allemaal! ❤️ En het land heeft ook nog eens een verrassend lekkere keuken die zeer geschikt is voor vegetariërs. Ik bezocht Georgië in 2019 en was vanaf dag 1 verslaafd aan “Badrijani Nigvzit”, auberginerolletjes gevuld met een heerlijke walnotenpasta en bestrooid met granaatappelpitjes.
Recept voor Badrijani Nigvzit, traditionele Georgische auberginerolletjes
In deze blog deel ik een recept voor traditionele Georgische auberginerolletjes. Serveer de auberginerolletjes als voorafje of bijgerecht bij een Georgische maaltijd of als hapje bij de borrel.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 200 gram walnoten
- Olijfolie of zonnebloemolie
- 1/4 kopje water
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel gemalen fenegriek
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- Zout (snufje of naar smaak)
- Peper (snufje of naar smaak)
- Verse platte peterselie
- Verse koriander
- Granaatappelpitjes van 1 granaatappel (voor garnering)
Bereiding
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi beide zijden met een beetje zout en laat de aubergines ongeveer 15 minuten staan.
- Terwijl de aubergines rusten, maak je de walnotensaus. Doe de walnoten, knoflook, water, wijnazijn, gemalen koriander, gemalen komijn, gemalen fenegriek en een snufje peper en zout in een blender of keukenmachine. Mix tot je een gladde pasta hebt. Voeg eventueel wat extra water toe om de gewenste dikte te krijgen.
- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier om overtollig zout en vocht te verwijderen.
- Bestrijk de aubergineplakken met olie en gril deze op een grillplaat of barbecue tot ze goudbruin en zacht zijn. Je kunt de plakken ook roosteren in een koekenpan. Verhit dan wat olie in een koekenpan en bak de aubergineplakken aan beide kanten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Laat de aubergineplakken afkoelen tot kamertemperatuur.
- Smeer een dikke laag walnotenpasta op elk plak aubergine en rol de aubergineplakjes voorzichtig op.
- Leg de opgerolde aubergines op een mooie schaal en garneer met verse koriander, platte peterselie en granaatappelpitjes.
- Serveer de Badrijani Nigvzit als voorgerecht of bijgerecht bij een traditionele Georgische maaltijd of als hapje bij de borrel. Je kunt de auberginerolletjes lauwwarm of koud eten.
Eet smakelijk!
4 reacties
Lijkt me heerlijk 🤤
Dat is het ook! 😁
Lekker.
Heel lekker! 😉